Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki na patyczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0.5 kg
jajko 1 szt.
przyprawy
ząbek czosnku
sos sojowy 1 lyzka
pieczarki 25 dag
olej do smażenia
jogurt naturalny 200 ml.
majonez 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki na patyczku

Do miesa dodajemy jajko,sos sojowy i czosnek doprawiamy sola i pieprzem i dokladnie mieszamy. Odstawiamy na 2 godz, pieczarki czyscimy i odrywamy od nich nozki. Zmiesa robimy kulki Na patyczku do szaszlykow nadziewamy na przemian klki miesne piczarki.SOS:jogurt mieszamy z majonezem dodajemy zabek przecisnietego czosnkui doprawiamy do smaku.Odstawiamy do lodowki na 30 minut.Szszlyki obsmazamy na oleju z kazdej strony .Podajemy z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 13.10.2011 18:51
może być dobre
marchewka 30.05.2011 21:59
bardzo fajny pomysł
MAŁY 15.04.2011 22:06
smacznie
MAŁY 12.02.2011 16:50
PYCHA
teresa18 01.02.2011 16:49
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak