Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z zielonego groszku z puszki

5.0
(31)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek zielony 1 puszka
śmietana 18 proc 100 g
kostka rosołowa 1 szt.
woda 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z zielonego groszku z puszki

Groszek wraz z zalewą zmiksować blenderem. W 3 szkl. gorącej wody rozpuścić kostkę rosołową. Dodać zmiksowany groszek. Odlać trochę gorącej zupy do kubeczka ze śmietaną, szybko wymieszać - zahartować - i wlać do garnka. Przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu. Zagotować.
Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zawiedziona 04.08.2022 11:05
Wyszla bardzo wodnista :((
Doradca Smaku 04.08.2022 12:50
Następnym razem będzie lepiej! Może warto dać nieco mniej wody?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak