Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z kremem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
gęsta śmietana 1,5 szkl.
cukier waniliowy 2 szt.
masło extra 2 szt.
żółtko jajek 4 szt.
cukier puder 1 szkl.
mąka 1,5 kg
Piana:
białko 6 szt.
cukier 40 dag
woda 1/4 l
Kwas cytrynowy Prymat
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z kremem

Ciasto: z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Włożyć na 2 godziny do
lodówki. Cienko rozwałkować, ciąć paski szerokości 2 cm, nawijać na foremki.
Piec w nagrzanym piekarniku aż rurki się zezłocą. Białka ubić na sztywno, z wody i cukru ugotować syrop.
Białka ubijać ok.20 minut na parze wlewając pomału syrop, dodać kwasek
Napełnić rurki kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 21.05.2012 21:00
pychotka;)
caroline1983 08.11.2011 08:52
apetyczne ciastka
Katarzyna/kate1980 06.02.2011 09:17
super
gusia1000 05.02.2011 15:36
Znakomity wygląd i na pewno smak.
marta1371 05.02.2011 15:19
pyszne,też robię rurki ale mam trochę inny przepis
iwa643 02.02.2011 07:21
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak