Sposób przygotowania

Na godzinę przed gotowaniem wkładamy piwo do lodówki. Do miseczki wrzucamy przyprawy, ziółka,wszystko co lubimy :) wciskamy w to czosnek, ja dodaje 6-8 ząbków, jak ktoś lubi mniej czosnkowe może mniej. Dodajemy śmietanę lub majonez, i mieszamy. Do wymieszanego sosu dodajemy ser, masło, bądź margarynę, i mieszając doprowadzamy do jednolitej konsystencji. Gdy mamy już tak przygotowane czosnkowo-ziołowe masełko, nasze resztki pieczywa kroimy na kawałeczki. (Ja używam czerstwego chleba, bułek, bagietek, jednym słowem wszystkiego czego za świeże nie uważacie, ale na grzanki będzie super) Tak pokrojone kawałeczki taplamy w masełku i układamy na blasze, gdy się z tym uporamy posypujemy po wierzchu potartym serem i wstawiamy do piekarnika na 10-15 min, aż będą chrupkie i seruś się rozpuści. Wyjmujemy piwo z lodówki, chlebek do miski i zajadamy:D Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Karolinka w Kuchni

    ehh moje ogarnięcie strony mnie przeraża, pominełam przyprawy:D jak zwykle:D bazylia, koper, pieprz, papryka, przyprawa do grila, oregano, sól
  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super przepis, chlebek na pewno smaczny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !