Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

leczo z kiełbasą i boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta 1/2 kg.
pomidory 1/2 kg
cebula
czosnek 1 ząbek
olej
papryka mielona
czuszka posiekana 1 szt.
boczek wędzony 10 dkg.
sól
papryka zielona 1/2 kg.
parówki 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: leczo z kiełbasą i boczkiem

boczek pokroić w kostkę,na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojony boczek wysmażyć na chrupko,zdjąć z patelni,cebulę pokroić w plastry i zeszklić na tłuszczu ze smażenia boczku,zdjąć z ognia i posypać mieloną papryką,strąki papryki oczyścić z gniazd nasiennych opłukać i pokroić w paski,dodać do cebuli,osolić do smaku postawić na ogniu i dusić pod przykryciem do miękkości,pomidory sparzyć i obrać skórkę,pokroić na kawałki,dodać do papryki i cebulii gotować aż cały płyn odparuje,dodać pokrojoną w krążki kiełbasę lub parówki oraz posiekany czosnek i czuszkę dla poprawienia smaku będzie ostrzejszy i wyrazisty,dodać boczek i jeszcze chwilę smażyć,ciągle mieszając aby nie przywarło do dna,przyprawić solą i pieprzem,gotowe danie podawać z omletem lub kawałkiem świeżej bagietki lub razowca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 03.02.2014 12:23
pyszne danie
Granita 04.04.2013 12:44
pożywne danie
Wafelek2601 03.02.2013 12:05
Bardzo lubię takie leczo
Angelika10 31.10.2011 20:23
pycha
Grazyna0211 16.04.2011 14:34
smaczne danie
Ewa111 20.03.2011 18:57
leczo na kolację ,to jest to ,bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak