Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomidorowy z brązowym ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory w puszce
Bazylia suszona Prymat
pieprz kolorowy
kefir
śmietana do zup
marchew
sól
bulion 1 kostka
ryż brązowy torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomidorowy z brązowym ryżem

Ryż ugotować.Kostkę bulionową (cielęcą) dodać do ok. 600ml. Obraną dużą marchew ugotować w bulionie z kostki. Pomidory zmiksować z bazylią i miękką marchewką. Krem przełożyć do bulionu. Gotować na małym ogniu, dorzucić bazylię, śmietanę do zupy i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Podawać z kupką ryżu i kleksem z kefiru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 01.02.2011 14:13
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak