Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z marmoladą.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
cukier 20 dag
jajko 4 szt.
cukier waniliowy 1 op.
mąka pszenna 5 łyż.
mąka ziemniaczana 1 łyż.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
marmolada nadzienie

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z marmoladą.

a

Białka ubić na sztywno z połową cukru i cukrem waniliowym. Delikatnie wymieszać z żółtkami. Następnie połączyć z dwoma rodzajami mąki i proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 10 minut w temperaturze 200°C.
Marmoladę rozsmarować na cieście. Zrolować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 26.03.2013 10:04
mniam mniam
daria2911 21.04.2012 16:50
pycha
gusia1000 05.02.2011 15:35
Smaczne ciasto.
marta1371 05.02.2011 15:20
smaczna ta rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak