Sposób przygotowania

Biszkopt przekroić na pół. Nasączyć oba blaty sokiem z brzoskwiń. Część brzoskwiń pokroić w kostkę, resztę w plasterki.
Śmietanę ubić z cukrami, doprawić sokiem z cytryny, połączyć z ostudzoną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatyną.
Wyłożyć ubitą kremówkę, zostawiając ok. 2-3 łyżek na wierzch. W śmietanę powrzucać kostki brzoskwini, ew. rodzynki. Przykryć drugim blatem. Posmarować pozostałą śmietaną. Ułożyć plasterki brzoskwiń, udekorować rodzynkami. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pysznosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    Prosty w wykonaniu a jaki pyszny:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !