Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne a\'la carbonara

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 30 dag
pora 1 szt
czosnek 2 ząbki
gęsta śmietana 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
makaron penne 30 dag
bazylia do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
oregano do smaku
żółty ser starty 20-30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Penne a\'la carbonara

Boczek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy. Kiedy się zarumieni dorzucamy pokrojoną w krążki białą część pora i posiekany czosnek. Śmietanę, żółtko i przyprawy porządnie mieszamy (pamiętając że boczek jest z zasady już słony). Do boczku z porem i czosnkiem dorzucamy ugotowany aldente NIE PŁUKANY makaron, zalewamy sosem, posypujemy serem, trzymamy na niewielkim ogniu porządnie mieszając kilka minut. Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak