Sposób przygotowania

Mięso wołowe dokładnie umyć, pokroić w plastry, ubić tłuczkiem. Bitki smażyć na oleju na dużym ogniu z obu stron. W garnku dusić pokrojonę cebulę. Podlać troszkę wodą. Dodać bitki. Wcisnąć 1 ząbek czosnku. Od czasu do czasu podlewać wodą. Z garnka przełożyć bitki do osbnego naczynia. Sos który nam powstał zmiksować blenderem. Bitki z powrotem przełożyć do garnka. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wsypać 1 opakowanie sosu pieczeniowego ciemnego. W trakcie wsypywanie cały czas mieszamy, żeby nie porobiły się grudki. Gdyby sos był zarzadki dodajemy 1 płaską łyżeczkę mąki wcześniej rozrobioną w 1/4 szklance wody. Doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem. Smacznego !!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !