Sposób przygotowania

Gotujemy soję w osolonej wodzie około 30-45 minut.
Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła i wrzucamy czosnek drobniutko posiekany oraz drobniutko posiekana cebulę. Dusimy. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na grubą kostkę, dodajemy do cebuli i czosnku i dusimy.
Rosół (może być zrobiony z kostki) powoli wlewamy do duszonych warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem oraz drobno posiekaną bazylią. Dusimy.
Cukinię kroimy w krążki i wrzucamy do sosu pomidorowego. Dusimy aż zmięknie.
Robimy teraz kotleciki. Ugotowaną soję odcedzamy i miksujemy blenderem z jajkiem, solą i pieprzem. Formujemy kotleciki i obr\\taczamy bułką tartą. Smażymy na oleju około 4 minuty.
Kotleciki podajemy razem z cukinią w sosie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Greg3

    ooo brzmi nieźle:)))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    koniecznie muszę wypróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szybkie dnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !