Sposób przygotowania

Przyprawiamy kurczaka i pozwalamy mu poleżeć w przyprawach. Obrane ziemniaki kroimy dość drobno. Na kratce kładziemy ptaka, a na natłuszczonej blasze układamy ziemniaki, solimy. BLACHĘ LOKUJEMY W PIEKARNIKU POD KRATKĄ tak aby ziemniaki były pod mięsem. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy z zależności od wielkości kurczaka 1,5 - 2 h, pamiętając o przekręceniu ptaszyska w trakcie pieczenia. Pamiętać o sprawdzeniu twardości ziemniaków przed wyjęciem - gdyby były jeszcze niedopieczone zostawić je w piekarniku na nie dłużej niż 10 min. Podawać z sałatą ze śmietaną na słodko.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wydaje się być naprawdę smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj dobre to

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !