Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka ryżowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 25 dag
bulion 500 ml
metka 35 dag
olej 2 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
pieczarki 25 dag
pomidory 4 sztuki
natka siekana pietruszki 1 pęczek
śmietana 30 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka ryżowa

Ryż ugotować w bulionie.Wycisnąć masę z metki,uformować z niej kuleczki.Obsmażyć 5 min. na oleju.Zdjąć z patelni.W tym samym tłuszczu przysmażyć plasterki pieczarek,dodać pokrojoną dymkę i cząstki pomidorów,razem dusić przez 3 minuty.Następnie dodać ryż i mięsne kuleczki.Ponownie wszystko podgrzać.Przyprawić danie do smaku solą i pieprzem.Natkę umyć,osuszyć,drobno posiekać.Posypać nią przygotowane danie.Całość udekorować śmietanowym kleksem,na koniec oprószyć kolorowym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak