Sposób przygotowania

Do garnka wlać 1,5 litra wody - wrzucić umyte skrzydełko z kurczaka i gotować. Warzywa dokładnie umyć i obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę i pietruszkę w półplastry a seler w słupki. Pora dokładnie umyć i pokroić w talarki. Wszystkie warzywa wrzuć do wody wsyp kucharek do smaku i gotuj. Kalafior i brokuły umyj i podziel na mniejsze różyczki - wrzuć do gotującej się zupy - po ok 15 minutach gotowania. Fasolkę szparagową przekrój na połowę i dodaj do gotującej się wody. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez ok 15 minut. Dopraw do smaku. Śmietanę rozprowadź z zimna wodą i mąką pszenną. Dodaj kilka łyżek gorącej zupy - dokładnie wymieszaj i wlej do zupy. Doprowadź do wrzenia. Po ugotowaniu do zupy wsyp posiekana natkę pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    No tak lato to piękna pora na takie zupki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !