Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurt po bułgarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 4 świeże
śmietana 3 łyżki
jogurt naturalny pół litra
koperek 2 łyżki drobno posiekanego
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurt po bułgarsku

Ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę, wymieszać ze śmietaną, koperkiem i dwiema szczyptami soli, wstawić do lodówki. Jogurt ubićtrzepaczką, połączyćz ogórkami i śmietaną. Wlać do szklanek, oprószyćna wierzchu papryką mieloną. Podawać osobno,, lub jako dodatek do np. młodych ziemniaczków z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak