Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos serowy do gotowanych warzyw

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 1 szklanka
serek topiony 1 duży 10 dag
śmietana 2 łyżki
sól
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos serowy do gotowanych warzyw

Zrobić zasmażkę jasną z mąki i masła, rozprowadzić zimnym mlekiem i ciągle mieszając zagotować. Dodać pokrojony serek i mieszać ażsię roztopi, a sos będzie jednolity. Wymieszaćze śmietaną, doprawićsolą i ostrą papryką. Podawać do gotowanych warzyw np. kalafiora, brokuła, brukselki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 31.01.2012 17:53
znam i lubi?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak