Sposób przygotowania

Schab oprawiamy, musztardę, olej, rozgnieciony i posiekany (może być wyciśnięty) czosnek mieszamy wraz z przyprawami, marynujemy tym schab i wkładamy do lodówki na 2-3h. Po wyjęciu \"zdejmujemy\" z mięsa nadmiar marynaty, obsmażamy na tłuszczu, kroimy mięso w dość grube plastry, układamy na kromkach pieczywa tostowego (w zależności czy wolimy grzanki na chrupko czy nasączone sosem spod mięsa polewamy niewielką ilością tłuszczu z patelni) i wkładamy do nagrzanego na 170 stopni piekarnika. Po 10 minutach obracamy mięso i dajemy mu jeszcze 10-15 min. Podawać z duszonymi pieczarkami, karotką lub innymi warzywami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !