Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab na grzance

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
chleb tostowy 8-10 kromek
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
olej 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
czosnek 1-2 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab na grzance

Schab oprawiamy, musztardę, olej, rozgnieciony i posiekany (może być wyciśnięty) czosnek mieszamy wraz z przyprawami, marynujemy tym schab i wkładamy do lodówki na 2-3h. Po wyjęciu \"zdejmujemy\" z mięsa nadmiar marynaty, obsmażamy na tłuszczu, kroimy mięso w dość grube plastry, układamy na kromkach pieczywa tostowego (w zależności czy wolimy grzanki na chrupko czy nasączone sosem spod mięsa polewamy niewielką ilością tłuszczu z patelni) i wkładamy do nagrzanego na 170 stopni piekarnika. Po 10 minutach obracamy mięso i dajemy mu jeszcze 10-15 min. Podawać z duszonymi pieczarkami, karotką lub innymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak