Sposób przygotowania

Grzyby namoczyćw zimnej wodzie, odstawić na 2 godz. Ugotować wywar z z kości z dodatkiem soli. Gdy mięso jest już trochę miękkie dodaćwłoszczyznę, gotować do miękkości. W oddzielnym garnku wstawić namoczone grzyby (1-2 szklankami wody), dodać 1 cebulę pokrojoną z grubsza, gotować pod przykryciem. Gdy wywar z kości i warzyw będzie już gotowy, przecedzamy go przez sito, dodajemy równieżprzecedzony wywar z grzybów, łączymy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli lubimy, to zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką. Podajemy z drobnym makaronem, kluseczkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !