Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jagnięce po prowansalsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety z jagnięcia 6
tymianek
majeranek
pieprz czarny
sól
mleko 1/4 szklanki
jajko 1
mąka 1/4 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
oliwa 2 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jagnięce po prowansalsku

Przyprawy mieszamy razem i nacieramy nimi kotlety. Mieszamy mleko z jakiem. Oprószamy kotlety mąką, zanurzyć w jajku, obtoczyć w tartej bułce. Rozgrzać olej z masłem i smażyć kotlety, 5 minut każdą stronę. Podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak