Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rydze marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze 1 kg
pieprz ziarnisty 1 szt
ziele angielskie 1 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1 szt
chrzan świeży 1 szt
ocet 1 szkl
woda 2 szkl
cukier 8 łyżek
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: rydze marynowane

Rydze oczyścić, umyć i gotować w osolonej i zakwaszonej wodzie około 15 min.
Rydze odcedzić, ostudzone ułożyć w słoikach.
Dodać ziarna pieprzu, ziele angielskie, gorczyce, kawałek chrzanu.
Zrobić zalewę: wodę z solą i cukrem, dodać ocet -zagotować.
wrzącą zalewę wlać do słoików, słoiki od razu zamknąć. Pasteryzować około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 10.05.2011 22:04
Przepyszne grzyby.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak