Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płonący kebab

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przyprawa czosnkowa 2 łyżeczki
sherry 1 szklanka
oliwa 1/3 szklanki
sok z cytryny 1 łyżka
mięso z jagnięcia 1 kg pokrojony w kostkę
brandy 1/3 szklanki
sól 2 łyżeczki
bazylia
oregano
kolendra
kminek
kurkuma
imbir

Przepis i sposób przygotowania na: Płonący kebab

Zmieszać wszystkie przyprawy, sherry, olej, sok z cytryny. Do tak przygotowanej zaprawy włożyć mięso, marynować przez noc lub 8 godzin. Nadziać mięso na szpilki do szaszłyków. Piec 3 minuty każdą stronę, najlepiej na ruszcie z węglem drzewnym. Po upieczeniu wyłożyć mięso na półmisek, polać brandy, podpalić. Podajemy płonące. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 04.02.2011 23:28
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak