Sposób przygotowania

Margaryne, cukier i mleko umiescic w garnku, wymieszac i podgrzac az sie rozpusci. Wystudzic.Make przesiac przez sitko, dodac kakao, sode i proszek do pieczenia. Wymieszac az bedzie jednolite.Dzem i jajka wymieszac razem az beda tworzyly jednolita mase.Do miski (w ktorej jest maka, kakao, soda i proszek do pieczenia) wlac wystudzony tluszcz (margaryna z cukrem i mlekiem) oraz dodac dzem wymieszany z jajkiem. Miksowac mikserem elektrycznym az wszystko bedzie jednolite i pokażą się pęcherzyki powietrza. Konsystencja powinna byc polplynna.
Na wysmarowana margaryna tortownice, blache wylac powstala mase. Upiec. Ciasto rosnie dosc wysokie, aby nie dac mu opasc, po wylaczeniu piekarnika nie wyjmuje go jeszcze przez 30-40 minut.
Ciasto jest pyszne samo w sobie, gdyz jest wilgotne. Czasem przekladam je kremem. Gorna warstwe rowniez dekoruje kremem i owocami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !