Sposób przygotowania

1. żółtka utrzeć z cukrem i wanilią.
2. Przepuścić przez maszynkę ser ziemniaki i margarynę kładąc po trochu aby się składniki pomieszały ze sobą przy mieleniu
3. mieszaninę tę kłaść po trochu do utartych żółtek i starannie mieszać
4. dodać dobrze ubitą pianę rodzynki skórkę pomarańczy i wymieszać
5. formę wysmarować tłuszczem wysypać bułką tartą
6. wyłożyć na nią masę i piec pół godziny aż się zarumieni
7. gdy sernik przestygnie ale będzie jeszcze ciepły wyjąć z formy
8. kroić po kilku godzinach gdy będzie zimny
9. sernik jest delikatny i miękki

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !