Sposób przygotowania

Makaron-muszle ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mozzarellę pokroić w zgrabną kostkę, pomidora umyć, sparzyć wrzątkiem i pozbawić skórki, następnie pokroić w małe kosteczki. Bazylie umyć i pokroić w cienkie paseczki. Ocet połączyć ze szczypta soli i pieprzem. Następnie dodać do tego oliwę i wszystko połączyć. W miseczce wymieszać pomidory, mozzarellę i powstały sos. Przygotowanym farszem napełniać muszle. Podawać na liściach sałaty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Wspaniały przepis, ale chyba zdjęcie jest pomyłką ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Niestety zdjęcie nie jest mojego autorstwa;/
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    http://www.doradcasmaku.pl/przepis/106458/nadziewane-muszle.html to jest \'fragment\' jej potrawy. już zauważyłam zę ta użytkowniczka dodaje to samo zdjecie przycięte na kilkadziesiąt różnych sposobów lub takie, które wyszły jej ohydnie! Na prawdę nie rozumiem takich ludzi i ich idiotycznego zachowania. Za głupie 10pkt robi sobie tyle wrogów, ale czegóż to się nie robi dla zdobycia nagród czyimś kosztem
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    nazwa zapowiada sie pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !