Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 4 szt
bułka czerstwa 1 szt.
cebula 10 dag
oregano do smaku
mięso mielone 50 dag
jajko 1 szt.
czosnek 2 ząbki
oliwa 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżki
rosół 150 ml
pomidor 1 puszka
parmezan starty do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany z mięsem

Bakłażany umyć,przekroić wzdłuż na pół,piec 30min. w temp.200st.C Bułkę namoczyć,mięso zagnieść z jajkiem dodać 1\\2posiekanej cebuli,odciśniętą bułkę i przyprawić.Czosnek posiekać zeszklić na oleju z pozostała cebulą dodać koncentrat pomidory i rosół przyprawić.gotować 5min.Bakłażany obłożyć mięsem polać sosem pomidorowym posypać parmezanem zapieka 50min w temp.200stC.Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak