Sposób przygotowania

Ugotować groch(namoczony 2 godziny wcześniej),odcedzić i przetrzeć przez sito.Dodać ugotowane i przepuszczone przez praskę ziemniaki,podsmażoną na margarynie ,drobno pokrojoną cebulę,żółtko i 1 całe jajko.Doprawić pieprzem i solą,majerankiem.Dokładnie wyrobić i formować kotlety.Każdy posmarować pianą z lekko ubitego białka.Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni oleju.Podawać z surówką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    z grochu nie robiłam kotlecików-ale ten przepis wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    basia70

    są dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zdrowe i dobre..
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takich jeszcze nie robiłam, ale bardzo ciekawy przepis i na pewno wypróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    powinno byc pyszne
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    jadłam kiedyś podobne kotlety, ale nie pamiętam już ich smaku. Muszę je sporządzić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !