Sposób przygotowania

Pieczarki obrać, pokroić na małe kawałki podsmażyć na maśle z cebulką. Oprószyć przyprawą uniwersalną. Zmielić razem z bułką tartą (odrobinę by skleić farsz).
Mąkę przesiać z 1/2 łyżeczki soli,dodać wystudzone stopione i wystudzone masło,żółtka i wodę. Zagnieść ciasto, schować w ciepłe miejsce na 20min. Rozwałkować i wycinać małe kółka kieliszkiem (przydatna podstawka do jajek:D). Napełniać farszem. Złożyć na pół i sklejać razem przeciwstawne końce za pomocą "paluszka":) wrzucić do wrzątku osolonego i gotować ok 2-3 min od kiedy wypłyną. Osączyć z wody. Podawać z podsmażoną cebulką

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    jak zwykle lista składników nie dopuszcza Vegety :(
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam uwielbiammm;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !