Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron ryżowy po azjatycku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy 200 g
marchewka 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
fasolka szparagowa 1 szklanka
ananas 1 puszka
kapusta pekińska 1/2 główki
sesam 1 łyżka
grzyby mun
pędy bambusa
sos sojowy
olej sezamowy
pasta paprykowa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: makaron ryżowy po azjatycku

Makaron zalać wrzątkiem, przyryć o odstawić na 10 minut- potem odcedzić.
Marchewkę pokroić w zapałki, wrzucić na patelnię z olejem z odrobina oleju zesamowego, dodać paprykę czerwoną pokrojoną w słupki i fasolkę szparagową pokrojoną na kawałki.
Grzyby mun zalać wrzątkiem, następnie pokroić i dorzucić na patelnię. dodac pędy mambusa. pokrojonego anasa, sezam i poszatkowana kapustę pekińską, dolać trochę zalewy z ananasa, doprawić do smaku sosem sojowym i przyprawą do potraw chińskich. Dodać ostrą pastę paprykową, dokładnie wymieszać, można ewentyalnie doprawic pieprzem. Wrzucić makaron dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 12.02.2013 07:12
smaczny;]
andzia123 14.04.2012 19:13
super
Jastinka 28.09.2011 07:59
niezłe
jolaxa 18.06.2011 22:31
pycha
Nina7 01.02.2011 11:36
rewelacja
ewasylwia 01.02.2011 11:03
ale pyszności prezentujesz
halinka1011 01.02.2011 10:57
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak