Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi mysliwskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 80 g
śmietana 25 g
margaryna 25 g
drożdże 3 g
sól
parówki 100 g
musztarda 1 łyżka
przyprawa myśliwska

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi mysliwskie

Mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać śmietanę roztartą z drożdżami, sól i wyrobić; ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Po zwałkowaniu kroić paski o szerokości 3 centymetry i dłuższe od parówki. Paski ciasta posmarować cienko musztardą, posypać przyprawami. Na każdy pasek położyć obraną z osłonki parówkę, zalepić ciasto wzdłuż parówki i na obu końcach. Formę wysmarować tłuszczem, ułożyć w niej parówki, posmarować jajkiem i piec w dobrze nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 16.01.2012 11:40
pyszne
Sylwia88 25.02.2011 16:21
super
Ewa111 22.02.2011 11:25
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak