Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cisto jogurtowe z galaretką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa
jajko 3
cukier 1/3 szklanki
cukier waniliowy
woda 3 łyżki
sok z cytryny łyżka
mąka ok pół szklanki
proszek do pieczenia pół łyżeczki
jogurt naturalny
woda szklanka
krem jogurtowy

Przepis i sposób przygotowania na: Cisto jogurtowe z galaretką

Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli. Powoli dodawać cukier i cukier waniliowy. Ubijając, wlewać sok z cytryny. Następnie żółtka, mąkę i proszek do pieczenia (cały czas miksować). Ciasto przełożyć do tortownicy (w papierze do pieczenia) i piec ok 35min na środkowej półce w 180stopniach ( w połowie przykryć czymś ciasto by wyrosło z gładką i prostą nawierzchnią. Krem jogurtowy w proszku (np. dr. Oetker\'a) zmiksować z wodą i jogurtem (dodałam do niego zapach cytrynowy). Galaretkę rozpuścić w połowie wody jaka jest podana na opakowaniu. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części i posmarować połową kremu. Przełożony biszkopt posmarować z wierzchu resztą kremu i wyłożyć owoce (np. koktajl owocowy z puszki, wcześniej osączony z zalewy). Wstawić do lodówki na czas gdy galaretka zdąży trochę stężeć po czym wyłożyć ją na ciasto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 02.02.2011 16:30
pyszne ciasto;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak