Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli. Powoli dodawać cukier i cukier waniliowy. Ubijając, wlewać sok z cytryny. Następnie żółtka, mąkę i proszek do pieczenia (cały czas miksować). Ciasto przełożyć do tortownicy (w papierze do pieczenia) i piec ok 35min na środkowej półce w 180stopniach ( w połowie przykryć czymś ciasto by wyrosło z gładką i prostą nawierzchnią. Krem jogurtowy w proszku (np. dr. Oetker\'a) zmiksować z wodą i jogurtem (dodałam do niego zapach cytrynowy). Galaretkę rozpuścić w połowie wody jaka jest podana na opakowaniu. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części i posmarować połową kremu. Przełożony biszkopt posmarować z wierzchu resztą kremu i wyłożyć owoce (np. koktajl owocowy z puszki, wcześniej osączony z zalewy). Wstawić do lodówki na czas gdy galaretka zdąży trochę stężeć po czym wyłożyć ją na ciasto.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne ciasto;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !