Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłazan z kasza kuskus

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 2
czosnek 2zabki
fasola szparagowa 100g
bakłażan
kasza 3/4szkl

Przepis i sposób przygotowania na: bakłazan z kasza kuskus

Bakłazany kroimy wzdłuz na połówki, Wyjmujemy miąższ i kroimy w kostke. Na patelni rumienimy posiekany czosnek i cebule., dodajemy miazsz z bakłazanów. kasze przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Do usmażonych składników dodajemy kuskus i fasolę. Nadzienie nakładamy łyżką na łódeczki z bakłażanów. Wstawiamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika na 15-20 minut. Zapiekany bakłażan podajemy lekko ostudzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak