Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułgarski chłodnik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 1 litr
olej słonecznikowy 1 łyżka
czosnek 4 ząbki
koperek 1 łyżka
gęsta śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bułgarski chłodnik

Wszystkie zieleniny wypłukać. Ogórka obrać, skrajać kilka plasterków, resztę pokroić w drobną kostkę, lekko posolić i pozostawić na kwadrans. Posiekać czosnek i drobno pokroić cebulę, szczypiorek i koperek. Ogórki odsączyć z soku, wlać stale energicznie mieszając: kefir, olej i śmietanę. Rozlać do miseczek, przybrać plastrami ogórka. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 26.06.2011 09:18
smaczny, tylko świeży się pisze przez ż

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak