Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka dokładnie umyć i pokroić w paseczki. Cebulę i czosnek obrać i drobniutko posiekać. Dodać do kurczaka, dodać sezam, starty imbir, ocet. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać i odstawić na co najmniej pół godziny.
Następnie podsmażyć na oleju z odrobiną oleju sezamowego.
Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w zapałki, dodać do kurczaka, dodać paprykę pokrojoną w słupki, kiełi fasoli i pędy bambusa.
Grzyby mun namoczyć w gorącej wodzie, potem pokroić i dorzucić na patelnię, dodać pora porkojonego w półplasterki. Na koniec dodać kapustę pekińską dość drobno poszatkowaną i doprawić do smaku przyp-rawą do potraw chińskich, chili i sosem sosjowym.
Podawać z ryżem

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anita21

    lubie takie dania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    chińskie mniam mniam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wygląda super, chętnie zrobię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne to szaleństwo :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !