Sposób przygotowania

Margarynę zagotować z wodą. Dodać mąkę i cały czas mieszać (na ogniu).Wystudzić i dodać jajka.Ciasto podzielić na 2 części. Do blachy z papierem do pieczenia wyłożyć połowę ciasta i piec w 180stopniach ok 30min. Następnie drugą połowę.
Ok 800ml mleka zagotować z cukrem. Do reszty mleka wsypać budynie i 3 łyżki mąki. Dodawać do zagotowanego mleka i mieszać by nie było grudek. Do wystudzonego dodać masło i zmiksować na gładką masę. Przełożyć kremem ciasto i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    moja ulubiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !