Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa selerowa gładka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 8gałązek
cebula 1
śmietana 12% 100ml
serek topiony śmietankowy duży 1
sól
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa selerowa gładka

Na rozgrzaną w garnku oliwę wrzucamy posiekaną cebulę. Kiedy cebula zeszkli się, dodajemy drobno pokrojony seler i dusimy do miękkości. Następnie zupę miksujemy po ostudzeniu (dla niecierpliwych: bez studzenia).
Do powstałęgo kremu dodajemy rozpuszczone w 700ml wody kostki, na koniec dodajemy śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak