Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby w cieście piwnym według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka pszenna 10 dkg
piwo 1/3 szklanki
smalec 10 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w cieście piwnym według Agi

Grzyby płukamy,gotujemy do miękkości i odcedzamy.Przygotowujemy ciasto z piwa,żółtek,mąki i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Ciasto dokładnie mieszamy,powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego.Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy do ciasta,mieszamy.Grzyby zanurzamy w cieście i smażymy w niewielkim głębokim naczyniu na dobrze rozgrzanym tłuszczu.Podajemy na ciepło z ziemniakami z wody,ziemniakami smażonymi lub z ryżem:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 22.12.2011 20:41
pychota
Halusia 01.11.2011 10:38
Pycha!
Rybciia 16.07.2011 21:51
super, na pewno pyszne;)
ronald88 05.06.2011 00:11
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak