Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort makowy z marcepanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
mak niemielony 1 szklanka
sól szczypta
proszek do pieczenia 0,5 paczki
śmietana 30% 400 ml
śmietan fix 3 paczki
cukier wanilinowy 1 paczka
marcepan 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tort makowy z marcepanem

Ciasto upiec w okrągłej formie (26 cm) w temp.190 stopni
przez 40-50 minut.Ciasto przeciąć dwa razy,żeby były
3 części.Ciasto posmarować śmietaną, na to dać uwałkowany przez papier do pieczenia placek z marcepanu,przykryć ciastem.Znów tak samo przełożyć.Na wierzch ciasta dać śmietanę i marcepan, przystroić śmietaną i owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 24.11.2011 19:38
wspaniały
stokrotka 15.08.2011 20:43
fajny
matii6 17.07.2011 21:29
zachĘca do upieczenia
owca441 16.06.2011 21:43
pyszny
marchewka 20.04.2011 23:21
super połączenie!
kanu83 18.03.2011 11:54
Musi smakować cudnie
alaaa 07.03.2011 17:51
z marcepanem,,pycha
alaaa 07.03.2011 17:51
z marcepanem,,pycha
gacopierz23 09.02.2011 12:04
ciekawe
Małgorzata113 01.02.2011 09:44
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak