Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 400 g
śmietana 12% 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
majeranek 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
ziemniaki 2 szt
żurek śląski 1 szt
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z kiełbasą

1. Biała kiełbasę zalej wodą, dodaj liście laurowe, ziele angielskie , gotuj do miękkości przez około 30 minut. Wyjąc kiełbasę z wywaru.
2. Następnie wlej zupę w proszku którą wcześniej rozrób z ½ szklanki wody.Osobno ugotuj ziemniaki pokrojone w kostkę.
3. Przypraw barszcz solą, pieprzem, majerankiem.,dodaj śmietanę . Barszcz biały podawaj z kiełbasą,ugotowanymi ziemniakami i jajkiem ugotowanym na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 06.06.2012 06:57
mmmmmmmmmmmmm pychota!;)
jasiek 24.02.2012 09:11
mniam
maryśka 26.09.2011 22:18
świetny
Pyza 14.02.2011 10:34
tradycyjny pyszny mniam
anja3107 04.02.2011 13:15
mój mąż uwielbia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak