Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świderki z soczewicą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 250g
soczewica zielona 150g
koncentrat pomidorowy 150g
cebula
ząbki czosnku 3
sól
świeże zioła

Przepis i sposób przygotowania na: świderki z soczewicą

Soczewice gotujemy do miekkosci. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Cebule i czosnek siekamy po czym rumienimy na rozgrzanej oliwie.
Do większego garnka przesypujemy cebulę wraz z czosnkiem, dodajemy przecier pomidorowy i soczewicę, ugotowany makaron. Jeśli koncentrat jest zbyt gęsty, należy dodać ok. 0,5 szklanki przegotowanej wody. Doprawiamy łyżeczką cukru (b. ważne!), łyżeczką papryki ostrej oraz pieprzem, solą i posiekanymi ziołami według uznania. Dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak