Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z mielonki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielonka 30 dag
musztarda 4 dag
masło 2 dag
jajko ugotowane na twardo 3 szt
ser żółty 5 dag
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z mielonki

Zamiast mielonki może być inna wędlina.Jaja obrać, przepuścić razem z szynką lub kiełbasą i serem przez maszynkę. Do zmielonej masy dodać do smaku musztardę, sól i pieprz. Utrzeć starannie. Gdyby pasta była za gęsta, rozrzedzić 2-3 łyżkami śmietany.
Podajemy z pieczywem lub jak ktoś woli np. z naleśnikami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak