Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułki drozdżowe z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kilogram
mleko 300 mililitrów
jajko 3 sztuki
drożdże 70 gram
cukier 1 szklanka
masło 3 łyzki
ser biały 500 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: bułki drozdżowe z serem

Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku dodajemy trochę mąki i odstawiamy do wyrośnięcia, pół szklanki cukru miksyjemy z jajkami dodajemy roztopione masło, do pozostałej mąki dodajemy rozczynoraz jajka , wyrabiamy ciasto, odstawiamy do wyrośnięcia i ponownie wyrabiamy, wałkujemy duzą szklanką wycianmy krążki, cukier mięszamy z serem, na każdy krązek kładziemy troche sera, , formujemy bułeczki ,pieczemy 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 19.09.2011 18:12
super
iga2 10.02.2011 16:07
pyszne takie bułeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak