Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

leśna potrawka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/4 szt.
grzyby leśne 20 dkg
sól
olej do smażenia
tymianek kilka gałązek
masło 2 łyżki
bulion warzywny 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: leśna potrawka

miąższ dyni oczyścić z włokien,odrzucić pestki,delikatnie odkroić od skórki i pokroić w grubą kostkę,grzyby oczyścić i opłukać pod bieżącą wodą większe pokroić na kawałki a małe pozostawić w całości,rozgrzać olej i wrzucić dynię i grzyby,smażyć ok.10min.mieszającdodać masło i dusić pod przykryciem przez 2min.podlać bulionem i dusić aż cały płyn odparuje,przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz tymiamkiem,gotową potrawę podawać zaraz po przyrządzeniu z pieczywkiem lub jako dodatek do delikatnych mięs drobiu lub cielęciny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 04.12.2012 10:13
Super przepis
Angelika10 25.12.2011 23:22
fajna
IKrakowianka 21.03.2011 19:13
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak