Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti po bolońsku z sokiem pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 25 dag
sok pomidorowy 150 ml
oregano 1 do smaku
bazylia 1 do smaku
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
koncentrat pomidorowy 1-3 łyżek
cebula 1 szt
spaghetti 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti po bolońsku z sokiem pomidorowym

1. podsmażamy mięso,
2. dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.
3. Gdy się całość ładnie podsmaży dodajemy sok pomidorowy, koncentrat pomidorowy i przyprawy w tym oregano i bazylię.
4. Gotujemy makaron spaghetti wg sposobu przygotowania podanego na opakowaniu- można trochę krócej żeby makaron za bardzo nie był miękki ani rozgotowany.
5. Podajemy na talerzu makaron polany sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 03.07.2011 10:33
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak