Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
masło 250 gr
woda 1 szklanka
kakao 4 łyzki
mleko w proszku 500 gr
herbatniki 1 szklanka
rodzynki 1/5 szklanki
migdały 1/5 szklanki
orzeszki w kolorowej poewie 1/5 szklanki
ananas kandyzowany 1/5 szklanki
orzechy arachidowe 1/5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

1.Masło rozpuścić w garnuszku. Dodać cukier, wodę, kakao, wymieszać i ostudzić. Ciągle meiszając stopniowo wsypać mleko, na koniec herbatniki i bakalie. Dokładnie wymieszać i wlać do formy keksówki wyłożonej folią aluminiową. Schłodzić ok 4h. Z tej porcji wychodzą 2 keksówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 15.06.2017 18:15
smaczny blok
Katarzyna/kate1980 11.05.2014 20:55
apetycznie wygląda
gosia561 01.05.2014 22:09
świetne słodkości
Rafał10 28.06.2013 09:14
Dzieciństwo
matesko 25.09.2012 10:50
apetyczny
Stenka 24.09.2012 18:05
też robię, jest smaczny
Gosia40 20.03.2011 15:06
Nie mogłabym się oprzeć:)
Mala 09.03.2011 15:16
rewelacyjny
Koper 04.02.2011 14:52
ładnie wyglada z takmi kolorowymi dodatkami
Nina7 01.02.2011 11:38
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak