Sposób przygotowania

1.Mąke , cukier, proszek i kakao przesiac do miski. Dodac sól, migdały i orzechy. Piekarnik nagrzac do 180st. Blache wylozyc folia aluminiowa i posmarowac cienko olejem (blaszka 22x24).
2.Czekolade połamac i roztopic z masłem w kapieli wodnej. Ostudzic. Przelac do miski, miesza na małych obrotach, dodac jajka., wlac kawe i liekir. mase wyalc na balszke i piec 25 minut. Odstawic do ostygniecia. Zrobic polewe. Polewa czekoladowa z: 4 łyżki cukru, 2 łyżki śmietany, 3 łyżki kakao, 60 g masła, 1 łyżeczka żelatyny. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody. Pozostałe składniki zagotować. Gdy żelatyna napęcznieje, podgrzać ją do ałkowitego rozpuszczenia i dodać do masy. Dokładnie wymieszać i wystudzić . Polać ciasto. Udekorowałam czekoladowymi ziarenkami kawy. Pyszne

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uwielbiam kawowe smaczki :))
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !