Sposób przygotowania

Przyprawy mieszamy z solą, i dokładnie nacieramy nimi mięso. Natarte mięso obwiazujemy szpagatem, odstawiamy na 2-3 godzinki w temperatze pokojowej. Po tym czasie wkładamy mięso do wyparzonego słoika i szczelnie zamykamy. Szczelnie zamknięty słoik wstawiamy do garnka z zimną wodą, woda powinna sięgać nie niżej niż do 3/4 wysokości słoika. Od zagotowania wody gotujemy. ok 3 h. Po tym czasie wyłączyć ogień i zostawić w wodzie do ostygnięcia, Odstawiamy w chlodne ciemne miejsce na min3 dni. Po tym czasie otwieramy i jemy.

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Berniko a czy nie trzeba gotować dwa razy? Ja jak robię mielonkę to dwa razy gotuję aby uniknąć jadu kiełbasianego.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Aha, wygląda pysznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Dobre :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !