Sposób przygotowania

Kawe rozpuścic w likierze. Marcepan posiekac, dodac likier z kawą i cukier puder, ubic mikserem na gładką masę. Suchymi rękami (ewentualnie podsypywac sobie cukierr puder bo masa sie mocno klei) formowac małe owale, lekko spłaszczac. Do masy można dodać olejek migdałowy kilka kropli. Czekolade rozpuscic w kapeili wodnej. Owale zanurzac w czekoladzie i odkładac na papier do pieczenia. Gdy czekolada zacznie zastygać narysowac na nich nozem wzdłuz linie, tak zeby nasze pralinki wygladały jak zierenka kawy. Pralinki odstawic do lodówki. Mozna je przechowywac do dwóch tygodni. Najlepiej smakuja po 2 dniach schładzania sie

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    bardzo ładnie wygląda, fajny dodatek do deseru
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Cudne, lubie kawowe smaczki, a te sa wyjatkowo fajne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !