Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 30dkg
ziemniaki 0,5kg
kosci z karczku
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak

Obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę wrzucamy do garnka i gotujemy na kościach lub skrzydełkach lekko solimy.Kapustę kroimy by była krótsza i płukamy,dodajemy do ziemniaków gdy te są już miękkie.Gotujemy jeszcze z 15 min na wolnym ogniu,następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 01.09.2011 20:58
dawno takiego nie jadłam
joanna77 18.04.2011 14:35
mniam,mój ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak