Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Delikatnie obrać i pokroić w plastry. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Usmażyć na maśle. Papryki umyć, oczyścić i pokroić w słupki. Ser zetrzeć na tarce i wymieszać z posiekaną pietruszką i kawałkami papryki. Kiełbasę i boczek pokroić w cienki plasterki i podsmażyć. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Na dnie ułożyć plastry ziemniaków, na nich grzyby, potem kiełbasę i boczek oraz pokrojoną w krązki cebulę. Posypać serem i papryką. zapiekać 20 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    az zgłodniałem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !